Kamion sa kranom

Kamion sa kranomKamion sa kranom ili možda čak pravilniji naziv kamion sa dizalicom je jako složen proces i pre svega odgovoran, koji se obavlja veoma pažljivo i precizno jer i najmanja greška može napraviti veliki problem i štetu. Usluga kamion sa kranom je prvenstveno namenjena za terete čiji utovar i istovara zahtevaju posebno ophođenje i manevrisanje kako bi se bezbedno pretovarili. Ovu uslugu obavljamo samo u toku radnog vremena ili eventulano van ovih okvira ali na terenu gde je osvetljenje na maksimalnom nivou kao da je dan.

Teret podižemo na 5. ploču ako kamion sa kranom može da priđe blizu objekta.

Kamion sa kranom, upoznavanje sa mašinerijom

U osnovi se nalazi kamionski prevoz tj. kamion koji ima nadogradnju tačnije dizalicu koja se popularno zove i kamion sa dizalicom. Svaki kamion obavezno mora da poseduje sertifikat koji dokazuje da je dizalica atestirana i sposobna za rad. Kamion sa kranom nije igračka i sa njom isključivo rukuje kranista koji ima položen test za rukovodioca radni mašina i iza kojeg je veliko iskustvo. Od presudnog je značaja kada kamion dođe na lice mesta da vozač/ kranista ima maksimalno dobru komunikaciju sa ljudima koji su tu zbog utovara / istovara jer neko mora da mu pomaže u kačenju robe i paleta kako bi proces tekao što kvalitetnije.

Kiper prevozTo znači da je naš vozač isključivo i kranista koji kontroliše kamion sa kranom i to su poslovi gde se njegovo delovanje završava. Za sve dodatne aktivnosti oko tereta kao što su kačenje, obezbeđivanje, i raskačivanje potrebno je da imate čoveka koji taj deo posla obavlja. U slučaju da ne možete obezbediti takvu osobu potrebno je da nam naglasite i onda pošaljemo jednog momka sa vozačem, normalno njegove usluge se dodatno obračunavaju.

Striktno se pridržavamo fabričkih podataka o mogućnostima kojima kamion sa kranom raspolaže  i bilo kakva ponuda van toga neće se uzeti na razmatranje jer je bezbednost ljudi na prvom mestu.

Poslovi gde je kamion sa kranom nezamenljiv

Nije uvek izvodljivo da utovar obavi kamion sa rampom a najviše su tome krivi neravan teret, meka podloga i uopste konstrukcija vozila gde je glavna karika kamion sandučar koji u praksi i zauzima najveći procenat kada je kamionski prevoz Beograd u pitanju.Kamion sa dizalicom ima stvarno široku primenu utovara, istovara a po potrebi i prevoza tereta gde se angažuje kiper prevoz i vozila koja imaju kipujući sanduk koji se najviše koristi za prevoz rasutih tereta. Sam kamion sa kranom svoju najveću primenu ima u građevini počev od utovara i istovara građevinskog materijala, utovara šuta i na kraju obavi i odvoz šuta na deponiju.

 • Vršimo utovar, prevoz i istovar svih vrsta građevinskog materijala, bilo da je na paletama ili nije kao što su mreže, drvena građa i ostalo. Utovar šuta se obavlja tako što se na dizalicu zakači kašika i ona hidraulički obavlja skupljanje i utovar šuta koji se dalje kipuje na deponiji.
 • Kamion sa kranom neizbežna karika kada je potreban utovar i istovar kontejnera. Vršimo naravno i prevoz kontejnera od tačke A do tačke B na teritoriji Srbije
 • Podizanje tereta na visinu, bilo da su to klime, repetitori ili slični uređaji
 • Pomoć pri montaži hala i ostalih montažnih objekata i podizanje na visinu do 20 metara uz kamion sa kranom
 • Postavljanje cevi za, gasovod i ostali cevni transport i manevrisanje sa istima
 • Svu paletiranu robu utovaramo istovaramo i prevozimo

Angažovanje i cene za kamion sa kranom

Ovo je posebna usluga koju je poželjno rezervisati minimum jedan dan unapred zbog samog posla i zahtevnosti posla jer nije isto angažovati kiper prevoz i iskipati šljunak u dvorište i vršiti utovar i istovar robe čija vrednost nije ni malo mala. Kada se dogovorimo tačan termin za kamion sa dizalicom potrebno je da se držimo dogovora i da roba bude spremna za utovar a ne kada se kamion pojavi na lokaciji da tek onda vršite njeno izvoženje iz objekta. U slučaju da se  po dogovoru naše vozilo pojavi na terenu a iz nekog razloga ne može da se obavi posao dužni ste da platite izlazak koji je kamion sa kranom izvršio.Cene usluga kada se angažuje kamion sa dizalicom variraju od sledećih faktora:

 • Lokacije gde se vrši utovar i istovar sa kranom
 • Kamion sa kranom koji se angažuje
 • Vrste i cene robe i tereta koja je u pitanju
 • Težine tereta kojim se manevriše
 • Opisa posla koji je potrebno da obavi kamion sa kranom
 • Dužine i visine na koju se teret smešta

Orijentaciona cena za kamion sa kranom se formira iz dva segmenta, prvi segment je lokacija na koju kamion sa dizalicom izlazi, a drugi segment je broj časova koje je kamion radio.

Cena izlaska za Beograd iznosi između 50 i 130 evra a cena radnog sata se kreće od 60 do 120 evra.

Za precizniju ponudu potrebno je da nas kontaktirate bilo to preko maila ili telefona, a mi ćemo se potruditi da Vam ponudimo što povoljniju cenu. Za samo prevoz manjih tereta možemo ponuditi kombi prevoz nosivosti do nekih 2500kg.

U dosta situacija kamion sa kranom je potreban da obavi samo utovar i istovar robe a prevoz može da obavi i šlep služba Beograd.

 

 

error: Zabranjeno kopiranje i umnožavanje teksta!